本區搜索:
Yahoo!字典

[院校討論] [interview] city u applied chem

[interview] city u applied chem

今日收到email,
city u 叫我去interview (applied chem)

請問有冇師兄姐去過呢科interview?
又或者有冇師兄師姐/應屆考生去過city u or 其他大學 ge science科目interview?
可唔可以分享面試形式or面試題目or面試經歷?

email入面話係 group interview in english,
姐係點? 小組討論?

雖然5月尾先去,但都己經有少少緊張,
我英文oral出名差,萬一interview講到成pat屎,會唔會扣印象分,反而因為interview而降低左我有offer ge機會?

THXTHX

我都收到city既interview
不過我係bio..
但我唔知去唔去好..唔去會唔會俾人扣分..
就算去都無信心in得好..
依家好煩..唉~~~原本無諗住要in..反而有得in就煩..=.=

引用:
原帖由 哈利仔 於 2012-5-12 12:03 AM 發表
我都收到city既interview
不過我係bio..
但我唔知去唔去好..唔去會唔會俾人扣分..
就算去都無信心in得好..
依家好煩..唉~~~原本無諗住要in..反而有得in就煩..=.=
同我擔心ge一樣
我都怕去左會扣分,但唔去又可能會扣,
姐係去又扣,唔去又扣

btw,我會去試試,
雖然唔會有好表現,但都想拎下interview經驗,
至少叫做試過jupas interview.

反正最後,都係成績決定一切,
我就唔信有B有C都唔收我
(睇佢2011年,AL都係得C同D,唔算收得高分)

ps : 最後果段純粹亂講,如果實情唔係咁,interview真係好重要,請糾正我

哈利仔,你科applied bio係唔係排band A ?

引用:
原帖由 Beeno煒 於 2012-5-12 12:14 AM 發表

同我擔心ge一樣
我都怕去左會扣分,但唔去又可能會扣,
姐係去又扣,唔去又扣

btw,我會去試試,
雖然唔會有好表現,但都想拎下interview經驗,
至少叫做試過jupas interview.

反正最後,都係成績決定 ...
如果無咩特別野做去試下都無防..
但我個interview同我去台灣個期撞左..ticket都買埋..依家唔知點算好
如果你去..你會著得好formal定係點??

引用:
原帖由 Beeno煒 於 2012-5-12 12:19 AM 發表
哈利仔,你科applied bio係唔係排band A ?
我係排band A2
你個chem呢??

引用:
原帖由 哈利仔 於 2012-5-12 12:21 AM 發表

我係排band A2
你個chem呢??
band A1

引用:
原帖由 哈利仔 於 2012-5-12 12:21 AM 發表

如果無咩特別野做去試下都無防..
但我個interview同我去台灣個期撞左..ticket都買埋..依家唔知點算好
如果你去..你會著得好formal定係點??
咁買左機票就真係無辦法,我諗interview唔會真係咁重要既,
如果你考得好,就算無in應該都收掛~

我都唔知著咩好,
今日先買左西裝(grad din),
但如果著西裝去in又好似太誇張

引用:
原帖由 Beeno煒 於 2012-5-12 12:14 AM 發表

反正最後,都係成績決定一切,
我就唔信有B有C都唔收我

(睇佢2011年,AL都係得C同D,唔算收得高分
你科CHEM一定A硬
只要中英合格,呢個位你一定坐硬
同埋BEENO你科UE考成點?

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。