本區搜索:
Yahoo!字典

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 56

1. 5

13 (23.21%)

2. 5*

12 (21.43%)

3. 4

11 (19.64%)

4. 3

5 (8.93%)

5. 2

9 (16.07%)

6. U

6 (10.71%)

7. 1

0 (0.00%)

[Eng] delete

delete

del左 仲推舊文-,-

回覆 60# 小祭` 的帖子

甘都彈到e篇上黎= =n年前作品
我都認似chem essay多過debate essay
所以轉左新style

同埋好欣賞樓主每段都有用 move to the point之類個d句子
可以令人有開新一段同埋結構嚴謹的感覺,加上都見有ts
我覺得呢篇結構分應該唔低

回覆 62# 小祭` 的帖子

其實我學校冇教Debate
but多謝讚賞 因爲點都要貼近辯論topic

引用:
原帖由 godofeng 於 2013-4-7 12:39 PM 發表
甘都彈到e篇上黎= =n年前作品
我都認似chem essay多過debate essay
所以轉左新style
不知道我見到你篇文系第1頁=.=我冇睇日期 以為系新作的

引用:
原帖由 godofeng 於 2013-4-7 12:41 PM 發表
其實我學校冇教Debate
but多謝讚賞 因爲點都要貼近辯論topic
debate其實唔易作=.= 結構方面ok,但格式個方面其實我覺得仲差少少
不過我唔識debate 因為我作開sports,popular culture同soical issue=.="
就結構ok, 但format 就可能同d 作開既人會差少少
加上你個篇系speech黎
我miss有話過speech一d既技巧=.

引用:
原帖由 小祭` 於 2013-4-7 12:43 PM 發表

debate其實唔易作=.= 結構方面ok,但格式個方面其實我覺得仲差少少
不過我唔識debate 因為我作開sports,popular culture同soical issue=.="
就結構ok, 但format 就可能同d 作開既人會差少少
加上你個篇系speech黎 ...
其實我主攻short story+poem....anyway debate in real life isn't so hard,but when it comes to writing,that's another story.

引用:
原帖由 godofeng 於 2013-4-7 12:44 PM 發表

其實我主攻short story+poem....anyway debate in real life isn't so hard,but when it comes to writing
=.=唔識short story同poem 不過如果你擅長呢樣=.=考試就作呢個,不要揀debate

回覆 67# 小祭` 的帖子

回覆 68# sai1991ku 的帖子

你直接pm人咪得= =吾好再推我篇垃圾文

引用:
原帖由 godofeng 於 2013-4-10 01:47 PM 發表
你直接pm人咪得= =吾好再推我篇垃圾文
唔係我ge wrong

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。