本區搜索:
Yahoo!字典

IVE房地產及物業管理,出路係點?

IVE房地產及物業管理,出路係點?

想問下有冇人讀過IVE房地產及物業管理呢科呀?好似好專咁,係咪?易搵工嗎?

呢科真係唔係好清楚,不過我覺得讀得IVE都唔洗咁擔心搵工問題,佢地有提供好多實習機會

我做物管架,其實我之前係IVE讀類似依科,出路OK,超多工等你,因為依個行業缺人。你可以做物業管理,物業估價之類既~
或者可以去做智能屋宇系統 (家下勁熱!)
其實物業管理呢行長期都等人用,大把工作機會,做得好升職都易。

我覺得讀專D既科幾好呀 出黎搵嘢做冇咁多人可以同你爭
唔似有D行業讀乜都入得去

引用:
原帖由 Peanuts00 於 2018-5-16 06:18 PM 發表
呢科真係唔係好清楚,不過我覺得讀得IVE都唔洗咁擔心搵工問題,佢地有提供好多實習機會
聽落好似幾好,謝謝!

引用:
原帖由 winniethepoor 於 2018-5-17 02:10 PM 發表
我做物管架,其實我之前係IVE讀類似依科,出路OK,超多工等你,因為依個行業缺人。你可以做物業管理,物業估價之類既~
或者可以去做智能屋宇系統 (家下勁熱!)
其實物業管理呢行長期都等人用,大把工作機會,做得好升 ...
唔講真係唔知,原來呢科出路都幾多
咁其實佢係咪好專架?D人成日話出黎做野又要十行全能又要有專業知識,好矛盾,都唔知要讀咩先啱

引用:
原帖由 smileforever 於 2018-5-17 03:34 PM 發表
咁講都有道理喎~而且見上面師兄/姐講話出路都幾多

引用:
原帖由 五百五 於 2018-5-17 04:47 PM 發表

唔講真係唔知,原來呢科出路都幾多
咁其實佢係咪好專架?D人成日話出黎做野又要十行全能又要有專業知識,好矛盾,都唔知要讀咩先啱
咁你又唔洗擔心既,IVE D課程都好務實,又專又廣咁,只要你肯比心機讀,實學到唔少嘢,出黎唔洗擔心咩都唔識。
我諗你跟番自己興趣去讀啦,讀房地產依果咪可以發展你既專業,而且仲有專業學會認可,信心保証!

引用:
原帖由 smileforever 於 2018-5-17 03:34 PM 發表
同意呀,專有專既好處
而且IVE教既嘢又比較廣,除咗同呢科相關既嘢之外仲可以學到好多其他嘢

引用:
原帖由 winniethepoor 於 2018-5-17 06:01 PM 發表

咁你又唔洗擔心既,IVE D課程都好務實,又專又廣咁,只要你肯比心機讀,實學到唔少嘢,出黎唔洗擔心咩都唔識。
我諗你跟番自己興趣去讀啦,讀房地產依果咪可以發展你既專業,而且仲有專業學會認可,信心保 ...
Thanks for sharing!聽你咁講放心好多

引用:
原帖由 五百五 於 2018-5-17 05:02 PM 發表

咁講都有道理喎~而且見上面師兄/姐講話出路都幾多
係呀
計我話最緊要都係你自己有興趣者

引用:
原帖由 smileforever 於 2018-5-18 11:06 AM 發表

係呀
計我話最緊要都係你自己有興趣者
咁講都啱既,如果冇興趣會讀得好辛苦

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。