本區搜索:
Yahoo!字典

大家找了暑期工嗎

我都想做暑期工 所以已經申請左圖書館暑期助理
咀耐無答覆 應該無左

引用:
原帖由 hihihellohello 於 2007-3-21 12:48 AM 發表
我幾時都有工作架啦...
呢份工...係打成世o既......
> those Christian members may understand this...
傳福音?

係呀..佢係想咁講

引用:
原帖由 7s711 於 2007-3-20 03:01 PM 發表
但..我驚唔夠料幫人補呀
補習呢家野,無話夠唔夠料補
你自己覺得應付得來,
人地又相信你有此能力,就已經OK
不過唔好以中五畢業生角度來說,不用期望太高人工

引用:
原帖由 dw42 於 2007-3-21 03:37 PM 發表

你自己覺得應付得來,
所以...
先要靠人際關係去搵食囉- -
如果好似話係百佳度貼野登廣告個d肯定唔高人工..(你話自己有幾支A係手就例外)
如果你fd搭fd, 人地家長又識你既...
人工有可能高d

引用:
原帖由 dw42 於 2007-3-21 03:37 PM 發表

你自己覺得應付得來,
唉..我地li d 邊似呀龍哥咁..

引用:
原帖由 龍嘯天 於 2007-3-21 05:01 PM 發表

所以...
如果好似話係百佳度貼野登廣告個d肯定唔高人工..(你話自己有幾支A係手就例外)
人工有可能高d
d家長low b ga,講埋曬d"未大學畢業就咪出黎做la!"

激鬼氣
~~~~~~~~~~~~~~笨小子~傻仔光~~~~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 龍嘯天 於 2007-3-21 05:01 PM 發表

所以...
人工有可能高d
其實,我之前係有人介紹生意做o既(補習)
不過當時要溫書,唔可以同佢補習......

引用:
原帖由 seelvee 於 2007-3-20 07:45 PM 發表
有6個星期係醫院做
其餘時間就幫師妹補習,幫哥哥睇鋪
呵呵*不過2份都算義工性質
1日都唔夠$100,,-0-
有6個星期係醫院做<------Do you join " Summer Work Experience Scheme" ?

回復 #24 sendney 的帖子

ys>V<
從哪裡來 就回哪裡去.

回復 #25 seelvee 的帖子

Me too~
Where will you go?

回復 #26 sendney 的帖子

聯合醫院 4/6-13/7
從哪裡來 就回哪裡去.

回復 #24 sendney 的帖子

Summer Work Experience Scheme是什麼﹖
而家仲有冇得申請ga?

回復 #28 lym001 的帖子

個scheme結果都出埋
無得申請好耐啦
每年由學校career teachers係form 5同7選3個代表
跟住面試~
成功既會係唔同機構下服務....
每日有$70
目標係讓學生體驗真實工作
從哪裡來 就回哪裡去.

回復 #29 seelvee 的帖子

完全不知道有這個計劃
很想參加呀!!!!!!!

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。