本區搜索:
Yahoo!字典

EAS interview 問題

EAS interview 問題

我想問 EAS 面試呢
係咪每間學校都有一個interview (kong u /ust - groups, cu - individual)
跟住每間學校揀既一科都再有一個interview??

另外想問問之前有in 精算既EAS既師兄...
哩科起cu /kong u分別個interview係點架??

hihihellohello正傻hi

>>這個問題倒是不一定的
e.g. BBA(Law) 會另外Interview
CU/UST 我只是Interview 一次
其實倒是看你選了甚麼科...
Cogito, ergo sum

耳中常聞逆耳之言,心中常有拂心之事,纔是進德修行的砥石。
若言言悅耳,事事快心,便把此生埋在鴆毒中矣。
<<菜根譚>>

回覆 #2 treebear 的帖子

冒眛一問,閣下拔左邊科?

回覆 #3 dw42 的帖子

UST Dual Degree
大家1月12 日有空就來UST 的 Information Session 吧~

<<菜根譚>>

引用:
原帖由 treebear 於 2007-12-25 09:15 PM 發表
UST Dual Degree
大家1月12 日有空就來UST 的 Information Session 吧~
係咪只係for尖子架咋???
唔係尖子黎唔黎得

引用:
原帖由 davidwong123 於 2007-12-25 09:31 PM 發表

係咪只係for尖子架咋???
唔係尖子黎唔黎得
無話過唔係就唔去得既

咁我想問呢...
假設我 起一間大學填果3個choice都要額外interview既,
係咪一日食哂果幾次interview佢 -.-

引用:
原帖由 treebear 於 2007-12-25 07:49 PM 發表
>>這個問題倒是不一定的
e.g. BBA(Law) 會另外Interview
CU/UST 我只是Interview 一次
其實倒是看你選了甚麼科...
咁LLB呢???
係咪都有額外一個INTERVIEW???
有冇人知會問咩...
聽聞話係有D case study咁..

LLB..我唔太清楚
不過BBA(LAW)
就大概10-12 個人一組Case Study
好快咁睇哂那些Readings and Discuss
個Prof. 會不斷的Challenge 你的points...

<<菜根譚>>

引用:
原帖由 wtever 於 2008-1-3 12:49 AM 發表
咁我想問呢...
假設我 起一間大學填果3個choice都要額外interview既,
係咪一日食哂果幾次interview佢 -.-
通常唔會係大學interview個日
深海遇著潛水客

引用:
原帖由 treebear 於 2008-1-9 12:22 AM 發表
LLB..我唔太清楚
不過BBA(LAW)
就大概10-12 個人一組Case Study
好快咁睇哂那些Readings and Discuss
個Prof. 會不斷的Challenge 你的points...
咁題目係咪一定關於law架???
因為有d人話可能會係current issues???

唔一定關Law 事的...
好似我當日的題目為CSR
Corp. Social Responsibility
佢都係想知你的應對能力及分析能力...
至於係咪同一日...
UST ...我記得有同學的Notification 係同一日In 的....
未必會分開..

<<菜根譚>>

引用:
原帖由 wtever 於 2007-12-25 07:42 PM 發表
我想問 EAS 面試呢
係咪每間學校都有一個interview (kong u /ust - groups, cu - individual)

另外想問問之前有in 精算既EAS既師兄...
哩科起cu /kong u分別 ...
難得入嚟小卒, 又見到有人想拔精算~~

你幾多a先?

如果有8或以上嘅話, 咁你cu interview可以hea爆. 好似傾偈咁之嘛.

kong u嗰邊都係... 所以話, 你有8枝就完全唔洗煩.

引用:
原帖由 fatchoi 於 2008-1-13 12:52 PM 發表

難得入嚟小卒, 又見到有人想拔精算~~

你幾多a先?

如果有8或以上嘅話, 咁你cu interview可以hea爆. 好似傾偈咁之嘛.

kong u嗰邊都係... 所以話, 你有8枝就完全唔洗煩.
有8支就梗係唔使煩啦..
wtever你有8支咩 ?

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-1-13 11:59 PM 發表

有8支就梗係唔使煩啦..
wtever你有8支咩 ?
冇, 所以好煩
szegaryhk你又有8支咩 ?

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。