本區搜索:
Yahoo!字典

EAS HKUST Interview 16/2

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-2-4 11:05 PM 發表

orz
再離題一問
UST既CV同HKU既有咩分別?(除左2版=>1版)
都冇離題~都係關於interview

hku要你specify 你既
1. priority order of programme choices
2. eas application no.
3. (name: 唔計la)

引用:
原帖由 alexchung28 於 2008-2-4 23:05 發表

太作狀仲會乞人僧...第時做左同校同學俾人杯葛tim~@@...
如果真是在GROUP Interview的話, 我想大家都會太緊張而沉默的了
也很難有太作狀的表現.

情形像老師問: "有沒有問題呀?" 後, 眾學生的反應一樣.
阿風的email 及 msn:
[email protected]
在add我的時候, 請大家告訴我你們的會員名字吧!
my Xanga:
http://www.xanga.com/hkcee_soldier
歡迎留言!
(27/2/2009) 阿風 : 卸任聚會? 我, 仍然是我.
放馬過來吧, 隨時候教.

引用:
原帖由 阿風 於 2008-2-4 11:10 PM 發表

如果真是在GROUP Interview的話, 我想大家都會太緊張而沉默的了
也很難有太作狀的表現.

情形像老師問: "有沒有問題呀?" 後, 眾學生的反應一樣.
咁又係= =

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-2-4 10:48 PM 發表
離題一問

其實interview會問你d咩(半個鐘 )
講真, in你冇理由問你覺得個市點架我覺得= =
問d咁專既野orz
我煩就煩如果佢問點解你要咁排, or 點解你要揀呢科, or 點樣証明自己係適合讀呢科咁= =

P.S. ...
UST 好似真係咁專
上年有問聯繫匯率、外匯儲備....

引用:
原帖由 patwing 於 2008-2-4 11:13 PM 發表

UST 好似真係咁專
唔係呀話- -..
我好似冇準備過- -
補補先-.-

引用:
原帖由 patwing 於 2008-2-4 11:13 PM 發表

UST 好似真係咁專
點可能識呢...= =........................................

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-2-4 11:14 PM 發表

唔係呀話- -..
我好似冇準備過- -
補補先-.-
點補ar~@@~

引用:
原帖由 alexchung28 於 2008-2-4 11:16 PM 發表

點補ar~@@~
Yahoo!知識 = =

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-2-4 11:17 PM 發表

Yahoo!知識 = =
都好wor~xd

回覆 #36 alexchung28 的帖子

肯定有人識的....
有人會平時留意這方面的新聞/Knowledge ga ma...^^
但都可能會有其他時事..
Cogito, ergo sum

耳中常聞逆耳之言,心中常有拂心之事,纔是進德修行的砥石。
若言言悅耳,事事快心,便把此生埋在鴆毒中矣。
<<菜根譚>>

引用:
原帖由 treebear 於 2008-2-4 11:18 PM 發表
肯定有人識的....
股市既瘋狂愛好者-.-

引用:
原帖由 patwing 於 2008-2-4 23:13 發表

UST 好似真係咁專
做準備, 是需要的,
不太過火就會太辛苦自己.

我覺得問這些問題, 考官不期望會有一個正確的答案,
而是想看看大家應付一堆不太熟悉的問題時, 會有怎樣的反應.
阿風的email 及 msn:
[email protected]
在add我的時候, 請大家告訴我你們的會員名字吧!
my Xanga:
http://www.xanga.com/hkcee_soldier
歡迎留言!
(27/2/2009) 阿風 : 卸任聚會? 我, 仍然是我.
放馬過來吧, 隨時候教.

回覆 #41 szegaryhk 的帖子

唔好將股市跟這類東西混為一談= =....

不過都可以留意吓近來的新聞....
可以睇到大家點諗野, from what point of views, etc....^^

Cogito, ergo sum

耳中常聞逆耳之言,心中常有拂心之事,纔是進德修行的砥石。
若言言悅耳,事事快心,便把此生埋在鴆毒中矣。
<<菜根譚>>

in 兩場

QFN / Dual degree

其實係咪淨係group discussion好似考oral 傾完就算架啦??
會唔會有果d "你點解揀哩科/點解咁排d choice"既問題...?
hihihellohello正傻hi

引用:
原帖由 treebear 於 2008-2-4 11:19 PM 發表
唔好將股市跟這類東西混為一談= =....

不過都可以留意吓近來的新聞....
可以睇到大家點諗野, from what point of views, etc....^^
好似法興果d @@?

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。