本區搜索:
Yahoo!字典

EAS HKUST Interview 16/2

回覆 #44 wtever 的帖子

終於有人in Dual...
Dual 的其實你當一些Group Discussion(e.g. some current issues)
不過唔駛太緊張...
大家輕鬆點去傾吓計
Staff/Prof. 有時會guide 吓大家 ge Discussion ^^
Cogito, ergo sum

耳中常聞逆耳之言,心中常有拂心之事,纔是進德修行的砥石。
若言言悅耳,事事快心,便把此生埋在鴆毒中矣。
<<菜根譚>>

點解有人可以in兩科既????

回覆 #47 alexchung28 的帖子

是會有這個情況的....
例如有人會in Dual, CPEG 兩場...
不過可能Business 那面未必太夠人手...
所以in 一場....
我都唔太清楚...

<<菜根譚>>

引用:
原帖由 treebear 於 2008-2-4 11:23 PM 發表
終於有人in Dual...
Dual 的其實你當一些Group Discussion(e.g. some current issues)
不過唔駛太緊張...
大家輕鬆點去傾吓計
Staff/Prof. 有時會guide 吓大家 ge Discussion ^^
但其實我唔係想入dual = =

咁果個 dean (叫a果個) 話可能會問 點解你想入哩科 哩類問題既?
既然係group discussion又點問哩d問題...?
hihihellohello正傻hi

引用:
原帖由 kelily 於 2008-2-4 10:34 PM 發表
係呀...
不過預左入唔到...
dun say this la........ur result is how ar?
一個個樣唔似大學生既醫學生>.<"

回覆 #49 wtever 的帖子

我當年係一份News Article
then, Discuss...
不過個氣氛其實幾Relaxed...
大家有講有笑(discussion)

<<菜根譚>>

引用:
原帖由 treebear 於 2008-2-4 11:27 PM 發表
我當年係一份News Article
then, Discuss...
不過個氣氛其實幾Relaxed...
大家有講有笑(discussion)
呢個形式唔錯wor
俾幾耐時間你睇ar??

回覆 #50 vvpooh 的帖子

哈其實係因為我對呢方面ge認識真係不太好.
同埋佢都唔多睇CE result
仲有仲有其實我心已另有所屬了XD
當練下interview都好~

引用:
原帖由 treebear 於 2008-2-4 11:25 PM 發表
是會有這個情況的....
例如有人會in Dual, CPEG 兩場...
不過可能Business 那面未必太夠人手...
所以in 一場....
我都唔太清楚...
有冇人in到兩科business呀???

回覆 #52 alexchung28 的帖子

roughly 20-30 minutes...
I am not sure...
因為好似無計時器的...

<<菜根譚>>

引用:
原帖由 kelily 於 2008-2-4 11:31 PM 發表
哈其實係因為我對呢方面ge認識真係不太好.
同埋佢都唔多睇CE result
仲有仲有其實我心已另有所屬了XD
當練下interview都好~
我都係wor~
當練習~輕鬆d~..

引用:
原帖由 treebear 於 2008-2-4 11:32 PM 發表
roughly 20-30 minutes...
I am not sure...
因為好似無計時器的...

p.s.要從多個角度去看一件事情...
睇20-30 min咁耐~個氣氛咪好奇怪lor~

引用:
原帖由 alexchung28 於 2008-2-4 11:31 PM 發表

呢個形式唔錯wor
俾幾耐時間你睇ar??
我有個師兄去hku(離題?!) in 果時.
一去到就俾左份news俾佢睇.
所以佢話,,,愈早去愈好
起碼唔好岩岩好先到.
預半個鐘左右啦

就唔知ust 會點喇

引用:
原帖由 kelily 於 2008-2-4 11:34 PM 發表

我有個師兄去hku(離題?!) in 果時.
一去到就俾左份news俾佢睇.
所以佢話,,,愈早去愈好
起碼唔好岩岩好先到.
預半個鐘左右啦

就唔知ust 會點喇
竟然咁唔公平@@==
(其實我想知hku d野多d )

回覆 #57 alexchung28 的帖子

時間其實過得好快...
可能我地組比較特別la..
幾投契....雖然大家來自唔同學校...
不過未Interview 之前的路上及Waiting 時已經係度傾計....
所以幾開心ga...就唔會咁緊張...好過完全陌生ma...

雖然現在唔同U...
到依家都仲有Contact 呢...

<<菜根譚>>

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。