本區搜索:
Yahoo!字典

EAS - 大家收到中大既電話通知你地去interview未呀?

引用:
原帖由 alexchung28 於 2008-2-14 07:06 PM 發表

in chinese or in english?
u mean the phone or the interview?
the phone is chinese law...interview seems english la
一個個樣唔似大學生既醫學生>.<"

I not in HK, miss 作会不会再phone me ga
Everyday happy

回覆 #17 hihitony 的帖子

希望會吧
無名小卒

佢話下星期會再寄信confirm

引用:
原帖由 xXJohnXx 於 2008-2-14 07:13 PM 發表
弊.....我好多missed call..................= =
me2 got 2 missed calls  = =

我今朝9點幾收到喇
熟睡中跟住佢打黎....
俾屋企人"抄"醒左
無名小卒

wa gum early call ppl ga> <
一個個樣唔似大學生既醫學生>.<"

引用:
原帖由 vvpooh 於 2008-2-15 10:32 AM 發表
wa gum early call ppl ga>  
ya, so inconsiderate

回覆 #23 dw42 的帖子

係lor......完全唔知點解咁早....
有冇人知中大interview形式係點?
無名小卒

各位同學,容我說一句:別傻了
大家知道香港公司普遍的辦公時間嗎?早上九點幾打來根本就沒有問題啊
儘管現在香港很多人睡到日上三竿,但是辦公時間依然冇變架
不要怨人地早打來,怨就怨自己晏起身
語氣有點重,對唔住了,但我覺得這堆埋怨是不應該的

中大普通的面試該是Individual,一個學生兩個Prof.,也要Self-Intro
深海遇著潛水客

回覆 #25 Kokoro 的帖子

唔駛咁認真wor = ="
我地都係講下je
無名小卒

引用:
原帖由 xXJohnXx 於 2008-2-16 08:22 PM 發表
唔駛咁認真wor = ="
我地都係講下je
我只是有點看不過眼,提醒一下
有時,這些小事就會影響給予別人的印象

認真一向都是我性格中的一大特質(哈哈,可問問那版主多啦喪夢我的性格是如何糟糕)
深海遇著潛水客

中大的沒有group interview?(group-ed individual interivew )
1對2....咁我帶埋屋企人去壯膽先
無名小卒

引用:
原帖由 xXJohnXx 於 2008-2-16 10:09 PM 發表
中大的沒有group interview?(group-ed individual interivew )
1對2....咁我帶埋屋企人去壯膽先
帶埋用處唔大,佢地終唔可以同埋你入去in~

回覆 #29 dw42 的帖子

唔得gar?
咁算啦
無名小卒

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。