本區搜索:
Yahoo!字典

EAS - 大家收到中大既電話通知你地去interview未呀?

中大星期六那一個是1對2的
GBS個d唔知會唔會有另外的Interview -o-
我自己就覺得咁仲好,因為唔駛同其他人比,
個人可以放鬆少少。

家長只可以去到大堂,差唔多時候你就會上到課室門口等,個時就最緊張 XD
入到去係兩個Prof.應該係同你所揀的課程們相關的
有可能係2個Faculty的Prof架
通常問下你EAS作個篇野啊問下你點解想讀呢科啊問下你少少時事啊咁
最有趣的問題見過係中大四間書院叫乜名 XD
之後就有Refreshment =D
深海遇著潛水客

回覆 #31 Kokoro 的帖子

中大四間書院叫咩名ar...................................
好彩今年唔駛作文
無名小卒

引用:
原帖由 Kokoro 於 2008-2-16 11:05 PM 發表
中大星期六那一個是1對2的
GBS個d唔知會唔會有另外的Interview -o-
我自己就覺得咁仲好,因為唔駛同其他人比,
個人可以放鬆少少。

家長只可以去到大堂,差唔多時候你就會上到課室門口等,個時就最緊張 X ...
@@ 我地冇文呀今年

引用:
原帖由 xXJohnXx 於 2008-2-16 11:08 PM 發表
中大四間書院叫咩名ar...................................
好彩今年唔駛作文
中文全部都知, 英文...

呢條問題係我同學被問的 TOT
不過佢都成功入左佢想入的課程@中大 :p
冇文的話可能都係問返你有乜理想個類

四間書院係Chung Chi College, New Asia College, United College, Shaw College
不過小心會問埋之後五間新書院 XDDDD
深海遇著潛水客

理想!?
一個個樣唔似大學生既醫學生>.<"

引用:
原帖由 Kokoro 於 2008-2-16 11:24 PM 發表
呢條問題係我同學被問的 TOT
不過佢都成功入左佢想入的課程@中大 :p
冇文的話可能都係問返你有乜理想個類

四間書院係Chung Chi College, New Asia College, United College, Shaw College
不過小心會問埋 ...
本身四間既英文名就知,新既就想知都幾難

引用:
原帖由 vvpooh 於 2008-2-16 11:32 PM 發表
理想!?
或者係志向/對未來的計劃吧

Career個d囉…
深海遇著潛水客

引用:
原帖由 dw42 於 2008-2-16 11:35 PM 發表

本身四間既英文名就知,新既就想知都幾難
Morningside College
S.H.Ho College
C.W. Chu College
Wu Yee Sun College
Lee Woo Sing College

引用:
原帖由 Kokoro 於 2008-2-16 11:36 PM 發表
Career個d囉…
um um i c.......

引用:
原帖由 vvpooh 於 2008-2-16 11:39 PM 發表

Morningside College
S.H.Ho College
C.W. Chu College
Wu Yee Sun College
Lee Woo Sing College
睇完,到時我都應該唔記得左

回覆 #42 dw42 的帖子

原來要背資料
會唔會問中大出過d咩名人?
無名小卒

引用:
原帖由 xXJohnXx 於 2008-2-16 11:42 PM 發表
原來要背資料
會唔會問中大出過d咩名人?
wa!!名人 =="....i only kw some of their professors are very ging

引用:
原帖由 dw42 於 2008-2-16 11:40 PM 發表

睇完,到時我都應該唔記得左
我講下笑架…我相信唔識五間新書院冇人怪你(因為我都唔信d prof會識 XD)
深海遇著潛水客

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。