本區搜索:
Yahoo!字典

EAS - 第一戰: 科大interview-----戰前與戰後感分享區

引用:
原帖由 xXJohnXx 於 2008-2-16 09:33 PM 發表
係lor =V=
完全唔知問咩好
又冇做過research
不過ust qfin係好難入
又係第一次面試,表現遜色有時好難免

回覆 #75 szegaryhk 的帖子

你問左咁就好大機會入到啦
我果組....個professor好似好唔耐煩咁.....
無名小卒

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-2-16 09:33 PM 發表

有準備既問左就可以突出自己
同埋如果個個都問你唔問就...
(不過我果組俾我拎到個機會問xd 我問完就完左interview喇)

其實我地果組都好融洽-0-
我那組都幾談得來,也幾融洽
問問題的積極性方面,似乎就勝過你那組了

引用:
原帖由 xXJohnXx 於 2008-2-16 09:34 PM 發表
你問左咁就好大機會入到啦
我果組....個professor好似好唔耐煩咁.....
都唔係架,好多都會準備左問題問
最緊要係全程表現好

引用:
原帖由 dw42 於 2008-2-16 09:35 PM 發表
我那組都幾談得來,也幾融洽
問問題的積極性方面,似乎就勝過你那組了
唔知佢係趕時間定點
我問完, 佢答完
佢冇問any other questions就話完左interview喇..

回覆 #78 dw42 的帖子

融合唔係正常gar咩?
唔通會有人撩交嗌? = ="
p.s. 我果組4個全男班
無名小卒

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-2-16 09:37 PM 發表

唔知佢係趕時間定點
我問完, 佢答完
佢冇問any other questions就話完左interview喇..
你同我同一間房喎
個professor見我組時完全無趕時間既意思....
不過佢有時的確唔會俾哂所有candidate機會答佢既問題

引用:
原帖由 xXJohnXx 於 2008-2-16 09:38 PM 發表
融合唔係正常gar咩?
唔通會有人撩交嗌? = ="
p.s. 我果組4個全男班
我組融洽係正常既
因為4個全男班

回覆 #82 dw42 的帖子

我果組
個professor好似好悶咁=V="
完全唔想聽

可能我d英文太爛...
無名小卒

我第一輪in ust qfn

比果個 Angela Ng in!!
佢係咁jer住我囉
hihihellohello正傻hi

組入面D人英文好勁...
我有D聽唔明..-3-
死左...-3-
成身炮灰...

回覆 #86 kelily 的帖子

唔緊要
我都成身炮灰
無名小卒

i MBMS seems like individual instead of group in fact> < so strange
but the prof are very nice
一個個樣唔似大學生既醫學生>.<"

回覆 #85 wtever 的帖子

Dual in 成點??
Cogito, ergo sum

耳中常聞逆耳之言,心中常有拂心之事,纔是進德修行的砥石。
若言言悅耳,事事快心,便把此生埋在鴆毒中矣。
<<菜根譚>>

引用:
原帖由 kelily 於 2008-2-16 09:49 PM 發表
組入面D人英文好勁...
我有D聽唔明..-3-
死左...-3-
成身炮灰...
今次同我同組既人入面 男仔應該係我講英文最好
女仔....我唔夠佢地任何一個hum
hihihellohello正傻hi

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。