本區搜索:
Yahoo!字典

EAS - 第二戰: 港大interview-----戰前與戰後感分享區

回覆 #15 xXJohnXx 的帖子

I also receive their email
In the email, they specially hightlight the Entrance Scholarship $40000

回覆 #16 princewilliamng 的帖子

係ar
engine 咁多錢洗gar咩?
無名小卒

prepare緊hku個self-intro...(ust冇prepare..)
順帶一問~cuhk個self-intro 2 min~有咩可以講到2min咁長= =

回覆 #18 alexchung28 的帖子

其實2 min 很短吧...?
可能唔夠時間講=V="

hku要self-intro? 會唔會好似科大咁.............
無名小卒

港大個interview個group discussion topic會唔會同你個1st choice個科有關ga???
定係可以係冇關??

引用:
原帖由 xXJohnXx 於 2008-2-18 08:33 PM 發表
其實2 min 很短吧...?
可能唔夠時間講=V="

hku要self-intro? 會唔會好似科大咁.............
2min點會好短ar...有咩講= =
d人話hku, ust 30 sec
但係我ust冇self-intro...

回覆 #21 alexchung28 的帖子

我ust都冇....
佢剩係問我叫咩名
無名小卒

引用:
原帖由 xXJohnXx 於 2008-2-18 08:35 PM 發表
我ust都冇....
佢剩係問我叫咩名
yes= =

MBMS 有叫我地introduce ourselves ar...仲叫我地講下點解想入呢科添呀
一個個樣唔似大學生既醫學生>.<"

我in dual degree.
我都沒self introduction,只是問我們個名咋.
根本ust都好hea,個教授不斷hard sell 個programme 會讀得好開心,不辛苦.
高分低b的學生...MAX!

引用:
原帖由 xXJohnXx 於 2008-2-18 08:35 PM 發表
我ust都冇....
佢剩係問我叫咩名
我好d,都係問埋我係咩學校

引用:
原帖由 alexchung28 於 2008-2-18 08:34 PM 發表

2min點會好短ar...有咩講= =
d人話hku, ust 30 sec
但係我ust冇self-intro...
我反而係ust面試前準備左個接近self-intro用唔著
改動一下字眼到HKU講番就得

引用:
原帖由 alexchung28 於 2008-2-18 08:30 PM 發表
prepare緊hku個self-intro...(ust冇prepare..)
順帶一問~cuhk個self-intro 2 min~有咩可以講到2min咁長= =
講性格,興趣,獎項,表明希望入讀該科等等,已經足夠講兩分鐘

引用:
原帖由 dw42 於 2008-2-18 10:24 PM 發表

講性格,興趣,獎項,表明希望入讀該科等等,已經足夠講兩分鐘
獎項都講得???唔會好似好自大咁咩..

我起港大個interview淨係得23號果日咋, 有冇人同我一樣唔洗in多次??
(我報  AC, 6901 得哩兩個science)
hihihellohello正傻hi

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。