本區搜索:
Yahoo!字典

EAS精算中大定港大?

引用:
原帖由 orange63 於 2008-3-16 07:45 PM 發表
jupas..qfn會易入過ifaa=-=???

因為多d位??
CU QFN 係EAS 科,用收EAS的招去谷admission grade.......

引用:
原帖由 dw42 於 2008-3-16 07:46 PM 發表

應該唔係, 因為qfn既jupas位係隨著該年收EAS生的數目而調整的
EAS收得多~qfn既jupas位就少???

咁ifaa又點?

引用:
原帖由 orange63 於 2008-3-16 11:25 PM 發表

EAS收得多~qfn既jupas位就少???

咁ifaa又點?
qfn既jupas位唔算少...
我問過prof. chow..
佢話今年at least 有27個jupas位...
應該多過ifaa

引用:
原帖由 davidwong123 於 2008-3-16 11:45 PM 發表

qfn既jupas位唔算少...
我問過prof. chow..
佢話今年at least 有27個jupas位...
應該多過ifaa
有冇問過今年會收幾多EAS?
好似上年咁我真係死俾你睇..

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-3-17 12:37 AM 發表

有冇問過今年會收幾多EAS?
好似上年咁我真係死俾你睇..
我夠膽話一定唔會再有50個

引用:
原帖由 dw42 於 2008-3-17 12:42 AM 發表

我夠膽話一定唔會再有50個
嗯嗯
佢好耐之前既admission talk寫今年呢科total既quota就係40..
上年去到70幾...
今年會點orz

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-3-17 12:46 AM 發表

嗯嗯
佢好耐之前既admission talk寫今年呢科total既quota就係40..
上年去到70幾...
今年會點orz
我估今年total quota 50左右啦
25-30EAS + 20-25 Jupas 左右

引用:
原帖由 dw42 於 2008-3-17 12:47 AM 發表

我估今年total quota 50左右啦
25-30EAS + 20-25 Jupas 左右
50個EAS, resources真係完全分薄-.-

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-3-17 12:51 AM 發表

50個EAS, resources真係完全分薄-.-
唔只係分薄resources, over-expand class size都會被認為係質素下降既因素.....

引用:
原帖由 dw42 於 2008-3-17 12:52 AM 發表

唔只係分薄resources, over-expand class size都會被認為係質素下降既因素.....
嗯...不如打去問下EAS收幾多個-口-?

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-3-17 12:53 AM 發表

嗯...不如打去問下EAS收幾多個-口-?
佢會唔會答你先? 或者話,佢現在都未免答到你

引用:
原帖由 dw42 於 2008-3-17 12:55 AM 發表

佢會唔會答你先? 或者話,佢現在都未免答到你
-.- 咁可以問佢predict會收幾多個架嘛

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-3-17 12:57 AM 發表

-.- 咁可以問佢predict會收幾多個架嘛
我既prediction係佢會保持神秘,免得影響EAS收生情況

引用:
原帖由 dw42 於 2008-3-17 12:59 AM 發表

我既prediction係佢會保持神秘,免得影響EAS收生情況

咁好難搞架喎

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-3-17 01:02 AM 發表

咁好難搞架喎
咁都無法子
無所謂,4月9號就會揭曉

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。