本區搜索:
Yahoo!字典

EAS會報/想入CU QFN報到帖

引用:
原帖由 Kokoro 於 2008-3-17 07:21 PM 發表

唔好怪我直接…你係幾多A的尖子唷?
同埋你想唔想住宿啊?住宿你想乜類型?個個都溫書個隻定係好多宿生活動玩個隻?
唔會介意,有時直接些才會問得到point
pm左你,可以的話給我一些意見吧, thanks

引用:
原帖由 Kokoro 於 2008-3-17 07:21 PM 發表

唔好怪我直接…你係幾多A的尖子唷?
同埋你想唔想住宿啊?住宿你想乜類型?個個都溫書個隻定係好多宿生活動玩個隻?
其實我係好想住hall架不過真係住得太近-_____-|||
我同dw42既rocket數量一樣xd

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-3-17 07:36 PM 發表

其實我係好想住hall架不過真係住得太近-_____-|||
我同dw42既rocket數量一樣xd
咁又係喎,差d唔記得左住宅遠近都會係宿舍收生的考慮因素之一吧

引用:
原帖由 dw42 於 2008-3-17 07:37 PM 發表

咁又係喎,差d唔記得左住宅遠近都會係宿舍收生的考慮因素之一吧
有冇人可以俾d意見我-___________________________________________________-||
近到10mins內可以番到CU係咪即係一定冇hall住-.-

-口-? 馬鞍山人?
近到10mins內可以番到CU係咪即係一定冇hall住-.- <-睇College
分享一下悲哀的例子, 就係我啦
我住Po Lam, 不過係今個sem先有宿住, 就係因為我入錯College \口/!!!!
深海遇著潛水客

引用:
原帖由 Kokoro 於 2008-3-17 07:42 PM 發表
-口-? 馬鞍山人?
近到10mins內可以番到CU係咪即係一定冇hall住-.-  
介唔介意講下你係咩College同點解會有咁既情況發生?

引用:
原帖由 Kokoro 於 2008-3-17 07:42 PM 發表
-口-? 馬鞍山人?
近到10mins內可以番到CU係咪即係一定冇hall住-.- <-睇College
分享一下悲哀的例子, 就係我啦
我住Po Lam, 不過係今個sem先有宿住, 就係因為我入錯College \口/!!!!
exactly -___- 我坐小巴...3mins到 -.- 計等車10mins內orz
其實....d college係點分俾我地架-__-
好似話填既同入既多數好大出入既orz

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-3-17 07:43 PM 發表

exactly -___- 我坐小巴...3mins到 -.- 計等車10mins內orz
其實....d college係點分俾我地架-__-
學業成績 + 實際需要(如交通時間) + 對Hall的貢獻 + 上莊 等等
我估係呢d因素

我係新會計一 XD
NA係中大最難有宿的College
點解會咁? 因為寶林太近中大了 ~o~
深海遇著潛水客

引用:
原帖由 dw42 於 2008-3-17 07:44 PM 發表

學業成績 + 實際需要(如交通時間) + 對Hall的貢獻 + 上莊 等等
我估係呢d因素
其實你地上返CUHK四College的網會有得睇…可惜的是學業成績係冇用的 XD
主要係睇需要啦…例如遠近, 屋企多唔多人, 幾大, 公屋定係私人屋苑
另外上莊都會加分, 上宿生會就必宿…參加書院活動都會加少少分 XD

我睇唔切d問題 tim - -
馬鞍山人的話你可以揀Shaw / CC等Appeal…=.=
揀College係排Priority, 1,2,3,4

深海遇著潛水客

引用:
原帖由 Kokoro 於 2008-3-17 07:48 PM 發表

其實你地上返CUHK四College的網會有得睇…可惜的是學業成績係冇用的 XD
主要係睇需要啦…例如遠近, 屋企多唔多人, 幾大, 公屋定係私人屋苑
另外上莊都會加分, 上宿生會就必宿…參加書院活動都會加少少分 XD
睇過架喇之前...
我擺明就係個位數分果d人-___-

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-3-17 07:51 PM 發表

睇過架喇之前...
但係有d college 都有mos人住架喎@@
我唔記得左係邊個喇但係我記得有 XD
不過個宿舍既location好似係比較唔方便的

我反而覺得重點係就算俾我有宿位
咁近我都唔知住黎做乜好XD

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-3-17 07:51 PM 發表

睇過架喇之前...
睇返我上面個reply lol
CC的話就要寫Appeal Letter, 寫到你有幾唔情願返屋企啦
我聽講有人寫父母吵架搞到溫唔到書,etc
Shaw就好似話經常有人quit宿,所以唔怕冇宿住,appeal應該ok XD
不過可能大家要諗下shaw做乜會有人quit XD

回覆 #27 justinacn 的帖子
That is Shaw College, quite inconvenient XD
深海遇著潛水客

引用:
原帖由 Kokoro 於 2008-3-17 07:56 PM 發表

睇返我上面個reply lol
CC的話就要寫Appeal Letter, 寫到你有幾唔情願返屋企啦
我聽講有人寫父母吵架搞到溫唔到書,etc
Shaw就好似話經常有人quit宿,所以唔怕冇宿住,appeal應該ok XD
不過可能大家要諗下sh ...
....冇sources真係好難作-.-

引用:
原帖由 szegaryhk 於 2008-3-17 08:02 PM 發表

....冇sources真係好難作-.-
哇…咁快就知乜係sources XD…
你真係入到cc, 玩o camp問組爸媽啦
我自己唔係cc所以唔清楚 XD
不過我同dw42都講左, 你地的成績可能入唔到CC @@
深海遇著潛水客

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。