本區搜索:
Yahoo!字典

[兼職] 大學生上門補習 提供筆記 小學中學 專攻英文,數學,會計,經濟,地理 助你奪取理想成績

大學生上門補習 提供筆記 小學中學 專攻英文,數學,會計,經濟,地理 助你奪取理想成績

本人是香港城市大學工商管理系畢業生

畢業於九龍塘牛津道的某英文中學(Band 1 名校)

擁有多年補習經驗, 曾為多個英文名校學生如: 梁式芝中學, 聖類斯中學St. Louis' School, St. Paul's 聖保祿男女中小學(位於跑馬地),保良局第一中學, Marymount Seconday School瑪利曼中學等等學生考取優異成績, 亦幫助多個中四,中五學生補習會考英文,地理,經濟,會計,數學(全部課程都是用英文作答,如學生是用中文作答我都會教,因為課程內容是一樣的)等課程 本人對2007年開始剛轉課程Syllabus的CE English英文會考科亦瞭如指掌, 具備很多有關的筆記,練習及歷屆試題past paper(尤其是筆試的Paper 1 and 2), 亦為學生分析試題及教授考試攻略, 現在更教導St. Joseph's School 聖若瑟英文書院等等學生應付會考及高考的英文課程(是由中四開始教授的), 故必定能幫助學生應付新syllabus之英文會考公開試, 更有把握考取理想成績

而我都會教授economics, principles of accounts, maths, geography, history等等的文商科目

好多學生唔識handle economics的demand and supply呢d要分析及畫圖的題目, 又或者唔太識答題技巧.....我會提供自己設計的筆記及大量試題,再加上我的指導, 拎C或以上絕對冇難度

Geography係一個話易or難的subject,除左溫熟內容, 仲要做大量唔同的題目先可以掌握geog的出題模式.....map reading亦可以話最麻煩的題目, 我會提供自己設計的筆記及大量試題,再加上我的指導, 要考得好絕對冇難度

我一直都keep住教緊幾個讀英中名校的學生,而且對他們的課程十分暸解,我可以同你們一起share佢地的學習進度模式,等你們可以知己知彼,應付會考

雖然宜家有好多著名補習社標榜有名師教授,貼題準,兼且有優惠課程收費可能平d,但佢地的notes同授課全是倒模式,每個學生拎的學的全部一樣,那麼是否一定符合你需要?是否一定明白補習社教左d咩?

本人會跟據每個學生的不同程度及需要而tailor-made課程及進度,目的是希望學生在考試之前盡量明白幾多得幾多,從而獲得理想成績!

所以愈早d開始準備, 愈對考試更有把握

誠為中四至中五文/商科學生補習(亦歡迎小一至中三學生查詢) !本人守時,熱誠耐心教導,免費提供補充,練習,歷屆試題past paper,必令學生成績突飛猛進!!!無論個人或集體補習亦可!!!價錢以每小時計算,視乎學生年級,科目而定,絕對公道!!!
歡迎在問答提出查詢
or 你地可以msn: [email protected] / email: [email protected]同我傾

(如果閣下提出查詢, 我會24小時內回覆的)

如閣下對本人的學歷有疑問,我可以在第一堂出示有關學歷證明文件, 我絕對不會欺騙學生/家長,以確保本人的教學質素!

問題117
sam20041****** (1) : 我係cammy既學生,係自修生,98年會考,因為想考警察(英文不合格),所以搵左佢幫我專補英文一科,我之前中五時係考到F,之後出來工作,一直沒有再接觸過英文(做運輸),可以想像我既程度去到邊.07年10月開始,一星期一天,2小時,今年會考,我既成績係3,我非常滿意.補習過程唔多講,自問絕對唔係一個勤力既學生,出來既成績有目共睹. 2008-08-05 23:08
答覆
首先係到多謝你先,其實你自己都好努力......希望你可以考到警察

學生M: Cammy..唔該晒你呀....今年09geog真係出左四川地震呀......我學校冇貼題又冇針對四川地震的topic比reference我溫, d同學話08出左一大題earthquake今年唔出到2010先出......但你好堅持有殺害冇放過, 幫我勁補earthquake,仲搵左好多四川,唐山地震的資料比我溫, 又大量design好多類似 question我狂做.......

雖然ce earthquake呢題同你平時出個d唔太一樣, 但我識答呀......好開心, 希望今年唔會考得差啦....呢封email係想thank you你 呀cammy

學生G的email:

Dear Cammy,

剛剛考完ce啦, 今次的english我覺得自己好ok,  因為你都教了我2年, 由grammar打底, 同我操sentence pattern, vocabulary同parts of speech應付最難的summary cloze. Form 5個年你就同我係咁revise之前教過的grammar同mock paper, 你講的答題方法真是好有用,奈何我有時未掌握得到,你一次又一次的解釋同重複令我咁冇記性都仲記得.

今次的3份paper我仲得ok又做得晒, 我都希望今年有level 4! 上次你教我最後一日我都唔記得同你講聲多謝,你不如post我呢封email當係推薦你啦,我都想你繼續幫到其他有需要的人!我都希望今次ce考得好升上form 6,咁我地8月會繼續返補習為A-level 的UE努力啦^.^

問題108
catkitt***** (89) : 升F.3 St.Joseph's College,補 all subjects, how much per hr? thankyou 2008-07-10 21:32
答覆
HI,上個學期我先教完一個sjc的學生,我由FORM 4教到今年FORM 5的,請問你住邊?你想逢星期幾,幾點開始呢? 2008-07-10 21:35
問題109
yenna**** (29) : 請問你小四補嗎?馬鞍山區,逄四六補,補中及英,個半鐘,幾錢? 2008-07-15 11:00
答覆
ok冇問題的,你想幾點開始呢? 2008-07-15 11:46
問題110
cherry123*** (4) : 今年升中五..補英文...一星期個半鐘..係屯門..要幾錢??thx!! 2008-07-15 22:31
答覆
你住tuen mun 邊度?你想逢星期幾,幾點開始呢?因為以上因素會可以收取不同的價錢 2008-07-15 22:32
問題112
ying_19911***** (3) : 今年升中五想補 Maths PA Econ(主要刀係maths,有時唔識先會問下PA Econ)一星期一堂,每次 2 hrs, 我屋企唔太方便補 我住港島東個頭 請問幾$? 2008-07-19 23:07
答覆
ok冇問題的,你想逢星期幾,幾點開始呢? 2008-07-19 23:27
問題115
sushi_**** (0) : 今年f5 我想問馮星期四,4點左右上堂.每次 2 hrs 補英grammer (中學既野) 或者問一兩條數 住大角咀..幾$左右...thx!! 2008-07-29 18:19
答覆
no problem,因為我宜家有好多form 4-5學生都搵我教english的 2008-07-29 20:07
問題116
iconz**** (4) : 我升F.5, 讀文商. 想專補Maths,其他幫下就ok. 想問個半鐘要幾多?(住彩虹) 2008-07-31 16:49
答覆
ok冇問題的,你想逢星期幾,幾點開始呢? 2008-07-31 22:23
問題117
sam20041****** (1) : 我係cammy既學生,係自修生,98年會考,因為想考警察(英文不合格),所以搵左佢幫我專補英文一科,我之前中五時係考到F,之後出來工作,一直沒有再接觸過英文(做運輸),可以想像我既程度去到邊.07年10月開始,一星期一天,2小時,今年會考,我既成績係3,我非常滿意.補習過程唔多講,自問絕對唔係一個勤力既學生,出來既成績有目共睹. 2008-08-05 23:08
答覆
首先係到多謝你先,其實你自己都好努力......希望你可以考到警察 2008-08-05 23:16
問題118
joyce_42****** (無) : f5 econ 1 hr and 15 mins Shek Kip Mei how much? =] 2008-08-12 21:59
答覆
ok冇問題的,你想逢星期幾,幾點開始呢? 2008-08-12 23:58
問題119
lalachau1**** (無) : 請問你小二和小四補嗎?何文田區, 一星期二或三日,個半鐘,要幾錢??thx! 2008-08-19 12:57
答覆
請問你想逢星期幾,幾點開始呢?因為以上因素會可以收取不同的價錢, 2008-08-19 20:05

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。