標題: [ICT] ICT past paper 一問 [打印本頁]

作者: wai0303    時間: 2015-2-9 09:23 AM     標題: ICT past paper 一問

想問04之前個d computer studies 係唔適合DSE生做?
作者: wai0303    時間: 2015-2-10 11:24 AM

help!!!!
作者: Dragon834    時間: 2015-2-10 07:04 PM

會有多D唔合時既內容,相關程度亦低好多,唔建議做

始終IT有別於其他科目既地方在於update得比較快. 雖然電腦硬件結構、硬碟vs光碟呢D10年前後其實答案相差無幾。但講到CPU、網絡技術既最新發展,一定要緊貼近年既IT新聞同埋發展趨勢。

個人建議係做05年 - 2014既paper都可以。如果CE同DSE都已經做完,可以再做多次check自己concept清楚與否。不妨試下高補電腦應用(AS CA),有部分題目都同DSE ICT有關,而且都唔算難分邊d out-syl邊D無out syl。有關題目可以喺本壇資源分享區搵倒

希望解答倒你既問題
作者: princerabbit    時間: 2015-2-10 07:22 PM

of course not
作者: wai0303    時間: 2015-2-15 09:43 AM

引用:
原帖由 Dragon834 於 2015-2-10 07:04 PM 發表
會有多D唔合時既內容,相關程度亦低好多,唔建議做

始終IT有別於其他科目既地方在於update得比較快. 雖然電腦硬件結構、硬碟vs光碟呢D10年前後其實答案相差無幾。但講到CPU、網絡技術既最新發展,一定要緊貼近年既 ...
你係咪指緊AL個個?
但個d唔會太深?
咁係咪靜係做mc?定partpart都可以?
作者: sli_miu    時間: 2015-12-5 07:57 PM

Thanks!!!
引用:
原帖由 Dragon834 於 10/2/2015 07:04 PM 發表
個人建議係做05年 - 2014既paper都可以。如果CE同DSE都已經做完,可以再做多次check自己concept清楚與否。不妨試下高補電腦應用(AS CA),有部分題目都同DSE ICT有關,而且都唔算難分邊d out-syl邊D無out syl。有關題目可以喺本壇資源分享區搵倒

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://www.lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0