標題: 想問有關LCCI初級會計簿記既野**\ [打印本頁]

作者: sally2002hk01    時間: 2008-6-17 01:57 PM     標題: 想問有關LCCI初級會計簿記既野**\

想問LCCI初級會計簿記既*\問題*請問佢幾時有得考*同幾錢?
有咩課程係要讀的?
我係中五會考生*讀理科+A.MATHS
想係暑假報讀有關LCCI初級會計簿記課程*
唔知會唔會應付到..
有無過來人可以講解下有關既野?
我上網search過但都唔係太了解*
我英文mama地唔算好*
會5會讀得比較困難?
作者: 笨女孩    時間: 2008-6-17 02:29 PM

account的lcc其實唔難架~
你想考L1?
http://www.lccichina.com/html/st ... 73509174580096.html
有個網仔你上去睇睇LA~~
最好做下PASTPAPER同對ACCOUNT有D認識先LALAL

英文問題.....如果睇唔明題目就死火了,,,,,(嚇你炸)!
不過ACCOUT來來去去都係果D字架LA~
放心
作者: 笨女孩    時間: 2008-6-17 02:31 PM

個網係中國大陸的~
不過D考試時間同$$$$係全球一樣架
作者: M6SP    時間: 2008-6-17 03:02 PM

account既英文係唔難
作者: ryome    時間: 2008-6-18 01:49 PM

你應該講緊考lcci level 1 吧?
好易合格架je
如果你f.4有讀account ge話其實真係唔洗驚會fail
我個年成班去考
差唔多大半班都係拎distinction
無人唔pass

其實做下佢d pastpaper就ok架喇,,
放心喇真係唔係太難
係level 2 就難d
作者: Lahm    時間: 2008-6-18 06:01 PM

順便係度問埋
我係應屆會考會計考生

可唔可以自己直接報 lcci level2 ?
假如我會考A,lcci distinction 係咪好有機會 ?
distinction 係咪一般黎講最好的 grading?
假如我而家想考最近的 lcci level 2,最正確的做法係咩?
作者: aucy    時間: 2008-6-18 06:06 PM

引用:
原帖由 Lahm 於 2008-6-18 06:01 PM 發表
順便係度問埋
我係應屆會考會計考生

可唔可以自己直接報 lcci level2 ?
假如我會考A,lcci distinction 係咪好有機會 ?
distinction 係咪一般黎講最好的 grading?
假如我而家想考最近的 lcci level 2 ...
聽講要先考 Lv1 再考 Lv2
作者: Lahm    時間: 2008-6-18 06:13 PM     標題: 回覆 #7 aucy 的帖子

我聽講唔係
作者: sally2002hk01    時間: 2008-6-19 09:48 AM

但我無讀過account...
作者: vinci19910613    時間: 2008-6-27 12:46 PM

引用:
原帖由 aucy 於 2008-6-18 06:06 PM 發表

聽講要先考 Lv1 再考 Lv2
但我直接報了lv2 wo....

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://www.lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0