本區搜索:
Yahoo!字典

[Econ] f4 econ洗吾洗揾人補???

f4 econ洗吾洗揾人補???

我今年f3, 阿媽問我升f4時大概有邊科要補???

想問大家econ洗吾洗揾人補???

唔掂就揾人補囉

ECON最緊要係有個靠得住0既老師...
試下向高FORM打聽下你學校0既ECON老師掂唔掂
如果係掂0既, 只要專心上堂聽書, 同埋每星期最少溫一次書
一路將學過0既嘢累積落嚟鞏固好
再加埋認真做功課 或者/以及 自己搵練習做
就唔駛點補習架啦
假如老師唔掂0既, 先至考慮補習啦
似終ECON唔同其他科, 冇人教係好難讀/通CONCEPT
2013DSE英文全巻5**
歡迎PM商議收購 =)

分紙:
http://lsforum.net/board/viewthread.php?tid=230887&page=12#pid6238053

私補定小group補好???有無好介紹

pls tell me....

引用:
原帖由 keung2007 於 17-6-2011 02:54 PM 發表
私補定小group補好???有無好介紹
其實分別不大.
最重要系教果個可唔可以令你明白倒啲概念.

就算1個啊sir對住1班三十幾人,如果佢有能力既話可以上堂都令全班明.
萬一你搵倒個本身概念不清既人幫你補只會更大鑊.
坊間有乜人私補econ幾好我就唔知..因為我冇補過.

不過最好就系先試一個上學期,睇下自己對唔同科目吸收程度有幾大,明倒幾多
先至去決定邊一科要補,邊一科唔洗.
中大會計畢業 BAFS 小組私補按此查詢
BAFS資源集中帖按此

push

個人而言....f.4ge econ唔算好難,所以如果自己有信心keep到溫書~其實吾洗補住ge
不過私人補習可以幫你清concept......因為可以即刻問=]

我覺得新高中D ECON都幾難...
有D TOPIC CE/AL 都無既! 想自己搵D題目黎做都好難 >_<
補下習應該會好D, 起碼佢地會比D Exercise 您做, 吾使自己搵!

不過我吾建議做私人補習老師喎~
您諗下D 補習老師都係岩岩讀完書, 佢地讀CE/AL, 吾係讀新高中,
對334 都吾係好認識喇! 等陣佢用AL方法教咪仲死@@
我覺得您去D大型補習社好D...!

引用:
原帖由 Tszyanyan 於 2011-6-28 11:10 AM 發表
我覺得新高中D ECON都幾難...
有D TOPIC CE/AL 都無既! 想自己搵D題目黎做都好難 >_<
補下習應該會好D, 起碼佢地會比D Exercise 您做, 吾使自己搵!

不過我吾建議做私人補習老師喎~
您諗下D 補習老師都係岩岩 ...
有道理...thanks

econ你要睇下你學校老師識唔識教...
唔識教其實真係要補...
econ concept好就好易攞高分(相對其他科)

引用:
原帖由 達叔 於 2011-6-28 06:33 PM 發表
econ你要睇下你學校老師識唔識教...
唔識教其實真係要補...
econ concept好就好易攞高分(相對其他科)
econ concept好就好易攞高分.......really???

引用:
原帖由 keung2007 於 2011-7-5 10:40 PM 發表

econ concept好就好易攞高分.......really???
的而且確
econ黎黎去都係個d問法
你識左就好易拎分

引用:
原帖由 Raymond` 於 2011-7-16 12:03 AM 發表

的而且確
econ黎黎去都係個d問法
你識左就好易拎分
究竟私補econ好定天皇好???

no~
not difficult at all~

最近訪問的版塊
重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。