本區搜索:
Yahoo!字典

學友社有個camp可以係中大住hall?

學友社有個camp可以係中大住hall?

最近考完試,唔想返工,但係係屋企又好Hea!

岩岩上網果陣竟然無啦啦比我搵到尼樣野!!!o_0
竟然有機會平平地咁係放榜前住中大hall!

有無人參加過???@w@

有得玩大學先有既camp fire,
當玩下同識d新朋友都幾好wo,
唔知大家有無興趣一齊 ?
------------------------------

----------------------

對象:應屆 DSE 及 ALE 考生 (共 60 人)
內容;交流分享、模擬情景環節及營火會等
地點:香港中文大學
網頁 :www.hyc.org.hk/tsd

------------------------------
---------------------------

如果我冇玩呢個Camp,我諗我舊年大學生活一定會好迷失

呢個camp真係畀左D concept,令我入去前都可以有D心理準備,
至少我依家超忙都好,都知自己係到做緊咩

利申:10年參加者

回覆 2# 歐洲聯賽冠軍盃 的帖子

關咩事-.-
成年都迷失 -.-
其實我覺得屋企好過住hall ..

回覆 3# kiyiptsang 的帖子

有D Concept係手,畀自己做決定都穩陣D嘛=]

你迷失有好多原因,包括左你搵唔到個目標??
定唔記得當初自己的夢想??

呢個Camp值得去 我系兩年前參加者之一
真系比到好多意見我 同埋放榜個陣有好多組爸媽陪住 同人真系定好多
當散下心同比定心理準倫都好ar
今年仲要DSE同AL , 有D心理準倫真系好好多

引用:
原帖由 歐洲聯賽冠軍盃 於 2012-4-25 12:38 AM 發表
有D Concept係手,畀自己做決定都穩陣D嘛=]

你迷失有好多原因,包括左你搵唔到個目標??
定唔記得當初自己的夢想??
我是沒有夢的男人

食得好, 住得好, 養尊處優 , 很棒了

呢個好似係報名link
http://www.hyc.org.hk/tsd/?p=1075
我填左資料啦,
有冇人都報左名?

叫埋你d fd一齊報啦 真系好有用ga

回覆 6# kiyiptsang 的帖子

畀個機會自己,考慮一下參唔參加,或者會有意想不到ge收穫呢

要INTERVIEW?! 係咪俾成績好 有意入CU既人join?

點解要面試?
成績包尾, 說話漏口, 實唔入選啦
住幾日中大唔係好威威啫!

回覆 11# po-po 的帖子

面試其實只係想了解參加者多D姐,佢地都想了解你點解會參加個活動,抱住咩期望咁

又唔駛睇到面試咁驚ge

re Akik0`:
係畀中六七的朋友仔,唔剩止係有意入中大的朋友,總之想入大學的朋友,而且又係中六七,我地都歡迎

引用:
原帖由 Akik0` 於 2012-4-26 12:33 PM 發表
要INTERVIEW?! 係咪俾成績好 有意入CU既人join?
唔系牙 Interview 純粹想睇下對有咩期望 同埋等你可以識定d人 比佢地知1多d關於你的野
同成績同想唔想入cu冇關係
btw我系兩年前參加者 我當年就系諗住自己冇可能入cu 先報

都有聽過學友社既。雖然個topic好吸引,但呢個活動有冇限制架?係咪靚仔先入得架,我知道大學D camp都係睇你個樣決定比唔比你入架噃@@

咦?
原來佢地仲會招helpers wo@@
http://www.hyc.org.hk/tsd/?p=1130

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。