本區搜索:
Yahoo!字典

反日是否反得有點過份???

引用:
原帖由 kitwing1994 於 2012-9-15 10:11 PM 發表
樓主你係咪中國人黎??
關咩事??

唔通一個人好與壞既睇佢係support邊個國家?? 是非之心去左邊?

就算而家有一個日本人係我面前, 我唔識佢, 同佢無仇無怨

點解要因為國家文化order 而去憎一個唔識既人??

整爛既日本車 以至鋪頭都咪又係中國包辦 其實中國政府無主動
進取既手段去保釣 一定有佢既原因 依家搞到義和團咁

捍衛領土,首先要取回割讓給俄羅斯的土地!

引用:
原帖由 適者生存 於 2012-9-15 10:05 PM 發表
黑講成白, 白講成黑, do you understand?

偶爾也要撥亂反正一下:
「激進反日人仕」!
「理性反洗腦人仕」!
咁都要"多謝"D"有心人士"所為

引用:
原帖由 lauhiushing 於 2012-9-15 11:07 PM 發表
讚同!

我認為they are very 賤 lor

混水摸魚,國人本色,中國人百年生存之道,祖宗處世之哲學,樓主愚昧批評,大逆不道!知否?

前有大清義和團,今有中共暴民!悲哉中國!悲哉中國!

回首向來蕭瑟處,也無風雨也無

引用:
原帖由 lauhiushing 於 2012-9-15 11:07 PM 發表
請不要轉移視線

引用:
原帖由 syse 於 2012-9-15 10:29 PM 發表

關咩事??

唔通一個人好與壞既睇佢係support邊個國家?? 是非之心去左邊?

就算而家有一個日本人係我面前, 我唔識佢, 同佢無仇無怨

點解要因為國家文化order 而去憎一個唔識既人??  
我也是反對破壞的人,但日本入侵中國個時,未又係亂殺人,亦不見得他們比中國人好。

引用:
原帖由 kitwing1994 於 2012-9-16 10:32 AM 發表
我也是反對破壞的人,但日本入侵中國個時,未又係亂殺人,亦不見得他們比中國人好
又係用以前同而家比....我無野講

引用:
原帖由 kitwing1994 於 2012-9-16 10:32 AM 發表
我也是反對破壞的人,但日本入侵中國個時,未又係亂殺人,亦不見得他們比中國人好。
你想清楚你說的這句話是什麼意思嗎?
回首向來蕭瑟處,也無風雨也無

引用:
原帖由 王佐遺風 於 2012-9-16 11:08 AM 發表

你想清楚你說的這句話是什麼意思嗎?
我只可以講中國人憎日本人是歴史導致,本人立場:贊成反日,亦請小卒各位懂得尊重不同意見

愛國主義是無賴最後的避難所

引用:
原帖由 kitwing1994 於 2012-9-15 10:11 PM 發表
樓主你係咪中國人黎??
樓主係咪中國人我唔知,但我係香港人

引用:
原帖由 kitwing1994 於 2012-9-16 11:15 AM 發表
我只可以講中國人憎日本人是歴史導致,本人立場:贊成反日,亦請小卒各位懂得尊重不同意見
我尊重你的意見
但究竟是不是日本人以前衰中國人便要怨怨相報,以牙還牙,造出極不理性的事??

仲有更令我不解的是日本人認為鈎魚台是他們的國土有何不當???
在於他們的立場他們這樣想是應該的 (他們只是愛國)
為何我們不能支尊重他們的意見????

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。