本區搜索:
Yahoo!字典

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 193

1. 美貌
2. 智慧

美貌與智慧,何者較重要?

美貌與智慧,何者較重要?

而家d人越來越貪靚都睇到架啦
女的化妝,用護膚品......有d仲隆胸添~
男的gel頭,健身練肌肉......(可能係.....gay肉!)
and many more.....

但同時有好多人都覺得如果得外在美冇內在美,就好似用花紙包住一件垃圾咁wo.......
但現今的人往往又好似先睇「外表」,然後再睇人的內心.......
加上好多工作都要靠外表,甚至收入跟外表成正比.....

咁你地認為,「美貌」和「智慧」若要擇其一,邊個重要d呢?
(真係唔准一樣咁重要!)

我覺得核突同我見到靚仔會迷死,有咩關係???  

智慧啦 老左就冇樣架啦==

引用:
原帖由 k456456 於 2012-12-29 23:12 發表

紅字好核突@@"
muscleman 係幾好睇,但係唔係純粹for 咩 lol, 佢地係有d安全感,但係好多男仔都可以有,唔一定要muscle!!
muscleman多數唔係好人!!!!!!!!!!!!!!!!!:@
點解咁講呀
乜佢地比你個印象咁差?
美麗不變~

引用:
原帖由 k456456 於 2012-12-29 23:20 發表
我覺得核突同我見到靚仔會迷死,有咩關係???  
不能形容的關係
美麗不變~

引用:
原帖由 wong1234567 於 2012-12-30 18:29 發表
智慧啦 老左就冇樣架啦==
唔知可唔可以「美麗不變」呢?
美麗不變~

回覆 76# k456456 的帖子

總結你話見靚仔會迷死但唔多鍾意肌肉
咁睇香港都係BYE靚仔多過大隻仔!
美麗不變~

咁你覺得咁類型既靚仔最吸引到你呀?
-肌肉運動型  
-mk仔
-高瘦斯文型
-柔弱型
-成熟型
實習靚仔阿sir :$ :$ :$ :$

回覆 82# k456456 的帖子

睇你d表情都知你極bye有樣多過有肉
「柔弱型」你都拍手?
而家好多你所謂的「MK仔」都靚仔到王子咁滯.....他們越來越唔走宅男路線架啦!

返正題,「吸引」到我的是..... !
又高又成熟肌肉靚仔!
美麗不變~

回覆 75# k456456 的帖子

以偏概全wo
y muscleman is not gd??
我唔見duck 好多男仔hv  strong  muscle

引用:
原帖由 amarge1 於 2012-12-27 11:43 AM 發表
男仔 個appearance need to be clean,
musclar 因為 同女仔做愛 need
女仔 appearance need to be beautiful
eyes 妖d  不可以好肥
你句musclar既comment我反對.

回覆 86# jmcheung 的帖子

Yyyyyy

引用:
原帖由 amarge1 於 2013-1-2 01:03 AM 發表
Yyyyyy
做愛係需要耐力同muscle冇關
一個肌耐力 一個爆發力 比我就寧願要肌耐力
利申:bodybuilder.

好!!!!

引用:
原帖由 香港小姐李嘉欣 於 2013-1-2 12:25 AM 發表
睇你d表情都知你極bye有樣多過有肉
「柔弱型」你都拍手?
而家好多你所謂的「MK仔」都靚仔到王子咁滯.....他們越來越唔走宅男路線架啦!

返正題,「吸引」到我的是..... !
又高又成熟肌肉靚仔! ...
計我話 多muscle+handsome+>180cm=無敵

回覆 85# amarge1 的帖子

估唔到樓上果個有muscle 都oppose 你xd
唔知點解d muscleman令我角得佢地有暴力傾向、同好變太,(可能因為d咩港男選舉)

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。