本區搜索:
Yahoo!字典

[選科諮詢] 排唔排science落band A 好?

排唔排science落band A 好?

聽學校D師兄話,禁多間U既science既interview都好廢(特別系CU),對於入學機會既影響幾乎系0 (No matter 你in得好定差).而小弟其實好想讀science,但系無理由第一次jupas就排interview甘廢既科架嘛.到底應該排science落band A好定系排其他睇重interview既科?

引用:
原帖由 wkhhkw123 於 2012-11-11 08:05 PM 發表
聽學校D師兄話,禁多間U既science既interview都好廢(特別系CU),對於入學機會既影響幾乎系0 (No matter 你in得好定差).而小弟其實好想讀science,但系無理由第一次jupas就排interview甘廢既科架嘛.到底應該排science落b ...
唔駛諗,肯定系排其他睇重interview既科

引用:
原帖由 anson95 於 2012-11-11 08:33 PM 發表

唔駛諗,肯定系排其他睇重interview既科
我對你的說法少少保留,

depend on 你有幾想讀science

如果lz超超超想讀science,非science不讀

當然放在band A ~~

btw ,想問下lz 想讀咩類science? phy ? ,chem? bio?(我target phy ~~)

引用:
原帖由 wkhhkw123 於 2012-11-11 08:05 PM 發表
聽學校D師兄話,禁多間U既science既interview都好廢(特別系CU),對於入學機會既影響幾乎系0 (No matter 你in得好定差).而小弟其實好想讀science,但系無理由第一次jupas就排interview甘廢既科架嘛.到底應該排science落b ...
如果放榜前唔洗in 就band E, 要in 你又想入就band A......(點知今年會唔會改得勁重)

science engine之類interview同BBA LAW唔同
佢地比較想知道你係咪真係認識e科讀咩而不主要在於你既表達能力之類
你覺廢係因為佢睇落無BBA之類脣槍舌劍,但唔代表無用

至於排JUPAS,只可以講你真係有興趣既科點解反而要先為in其他放佢係後面
一來你良心過意得去?二來人地in你你點放?你目標仲係science定要in既科?

再者,讀science的我一定要問一句,你肯定你知道pure science既現實係點?

拿,
就咁既,
曾經有小道消息有D大學會比LOYAL分比由頭到尾都放佢果科BAND A既人

CU Science Band A 揮手區
路曼曼其脩遠兮 吾將上下而求索

引用:
原帖由 ha0 於 2012-11-11 09:19 PM 發表

我對你的說法少少保留,

depend on 你有幾想讀science

如果lz超超超想讀science,非science不讀

當然放在band A ~~

btw ,想問下lz 想讀咩類science? phy ? ,chem? bio?(我target phy ~~)
反正放唔放都冇得in,放同唔放根本就冇分別...為何唔留多條後路比自己呢

但系無理由第一次jupas就排interview甘廢既科架嘛

請問有幾廢..............?

引用:
原帖由 wtc123 於 2012-11-12 12:12 AM 發表
CU Science Band A 揮手區

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。