本區搜索:
Yahoo!字典

[問題] Dse 程度

Dse 程度

我而家讀緊band3頭...d試卷好易...可能d老師就其他學生...我睇BAND1 d卷就難好多

Band3 d試卷同dse d程度會唔會差好遠?會唔會好似band1 d卷咁難?

of coz!!

你D卷易到點先    你睇既band1卷又難到點先 em36
同埋你初中 就咁講好難比較

我睇番個past paper 刀唔覺太難..好似band 1卷仲難過dse...

引用:
原帖由 Nicocpm 於 2013-3-23 10:28 PM 發表 你D卷易到點先    你睇既band1卷又難到點先 em36 同埋你初中 就咁講好難比較
仲又真係好難表達出泥...

學校係其次,你有努力過,band3冇影響 8科5**都有你份
And到時你甘多資源 now打好準備咪得

其實dse都只係出左1年
佢第1年多數都放水嫁啦
好似之前ce咁都係啦
所以好難講dse程度係點

引用:
原帖由 Nicocpm 於 2013-3-23 10:28 PM 發表 你D卷易到點先    你睇既band1卷又難到點先 em36 同埋你初中 就咁講好難比較
Band 1 d 卷我估大約4x-6x% 我d卷就大約9x%島掛.....

(數學卷)

Band 1 d人係咪已經超越曬dse程度

引用:
原帖由 aasssos01 於 2013-3-23 10:37 PM 發表
Band 1 d人係咪已經超越曬dse程度
你唔好成日諗band1人有幾勁幾勁啦 做好自己就得
band1都有好多人入唔到大學架 你依家先係初中 仲有大把時間追 趁自己打好個底先 上到高中再諗e d啦

我覺得樓主唔好太睇死自己,我都係band3頭 其實你初中有心追已經好過好多人 唔洗諗咁多band1點勁法
記住你唔係同自己學校搶學位 努力做好自己就得

http://www.oupchina.com.hk/secondary/index_NC_MathsJSc.asp

呢本書會唔會叫淺?同dse差好遠?

回覆 12# aasssos01 的帖子

教科書ge程度唔會差好遠 只係睇下邊本出得好

引用:
原帖由 l1298104754 於 2013-3-24 01:23 PM 發表 教科書ge程度唔會差好遠 只係睇下邊本出得好
但係我大部份問題(約90%)刀可以一二眼看透點計....d band 1 卷http://lsforum.net/board/viewthread.php?tid=141230&highlight=Maths%2Bexam我要諗好耐刀唔知計5計到...

引用:
原帖由 l1298104754 於 2013-3-24 12:05 AM 發表 我覺得樓主唔好太睇死自己,我都係band3頭 其實你初中有心追已經好過好多人 唔洗諗咁多band1點勁法記住你唔係同自己學校搶學位 努力做好自己就得
咁應該邊方面追?點追?好亂啊

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。