本區搜索:
Yahoo!字典

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 27

1. 合理

13 (48.15%)

2. 唔合理

14 (51.85%)

[其他] ban 左 hihihellohello ip, 你地認為係唔係合理呢?

ban 左 hihihellohello ip, 你地認為係唔係合理呢?

ban 左 hihihellohello ip, 你地認為係唔係合理呢?

To me, no!!!!!!!   

你都唔明,e家個main point係壇主已經講明此決定是正確 及 不會再作出改變。你搞咁多投票,投抗爭都冇用ga。如果壇主又unban 咁佢威信何在呀!

所以有時太過鋒芒太露,就會有反效果。
你要學識改變唔到既野就要去順應佢,道家有云:在某些事情上需要虛靜,守柔,不爭就係咁ge意思。

回覆 #3 leo90hk 的帖子

我都想講, e家個main point亦都係壇主之決定是錯誤的.
如果唔unban, 我恐怕日子有功, 威信就會變成一意孤行,
一個領袖, 公平公正, 包容及謙卑也同樣需要.
更何況hihihellohello這次實不屬於宣傳及違規.

所以, 與其令情況泥足深陷, 不如亡羊補牢.

唔合理!lll

http://littlesoldier.net/board/v ... e%3D1&page=6###
請看#79

難道壇主這樣做真的不合理嗎?
現在已經百辭莫辯吧?
做一些我能夠做到的事...

http://littlesoldier.net/board/viewthread.php?tid=44757&page=8
我諗各位發言之前
應該睇下呢條link入面aa1234版主既post先好話合唔合理
(thz tony俾條link我,我唔記得我set左15個post一版)

個人意見的話
只能說一句 司馬昭之心

CLIT ELIT HIST (3AL)

引用:
原帖由 kaiyihk 於 2007-9-28 08:29 PM 發表
http://littlesoldier.net/board/viewthread.php?tid=44757&extra=page%3D1&page=6
我諗各位發言之前
應該睇下呢條link入面aa1234版主既post先好話合唔合理
睇唔到wor?

回覆 #8 _kwan 的帖子

re: Stevegary

請慎言.
請了解整件事後才下結論吧.
我一直都唔覺得佢有故意拉人走之行為,
這樣, 這就明顯是閣下及部分會員主觀看法.

再說, 就當這屬實, 那麼中華文化五千年,
朝代的更替便全部是邪惡的行為吧了.
要是小卒太平盛世, 施行公義之政,
我相信這幾個月來的爭論就不會發生.

另外, 如果佢真的有強逼小卒會員離開小卒,
閣下大可以詢問他們.
真的, 司馬召之心, 路人皆見.

回覆 #11 apology 的帖子

我想沒有迫走吧
只是引其他會員離開小卒,不斷中傷小卒沒公平什麼的..
這些,早有見聞

中華文化五千年
朝代更替不可說全都是邪惡,看的是更換目的
假如是篡權奪位,難道不邪惡嗎?

我真的想知道,咁多位希望HIHI解BAN的真正原因
既然咁多位咁不滿小卒,仲留係小卒做咩?

[純個人意見]

CLIT ELIT HIST (3AL)

回覆 #12 kaiyihk 的帖子

會員有行動自由, 佢地可以選擇參與哪一個壇.
難度閣下有意干涉此壇會員之自由麼?

不斷中傷? 請詳述之.
同時, 本人提提你, 切勿以個人的主觀套在他人身上.
休閒之家 - 基督教區中所有字句都會帶有獨特之意思,
不是非信徒所能全部明白的.

同時, 若果aa1234公開敝壇之言論, 該壇管理團隊就有權在自己的範圍內對其進行處分.
並為其斷章取義之詮釋進行懲處.
同時, 難度閣下不覺得aa1234這樣做跟hihi沒兩樣麼? (以你們的角度)
大家都出賣對方. 為何閣下之陣線仍自持理直氣壯呢?

有證據證明hihi有心篡權奪位嗎?
以上說了, 會員有自由選擇的.
假若小卒有真憑實料, 為何仍要怕他呢?

引用:
原帖由 kaiyihk 於 2007-9-28 09:36 PM 發表
既然咁多位咁不滿小卒,仲留係小卒做咩?
咁唔通不顧而去?
就係唔忍心眼白白睇住小卒有問題

引用:
原帖由 STEVEGARY 於 2007-9-28 09:38 PM 發表
補充:
在中化科的中國傳統社會一文中, 這些都是屬於叛亂
好吧, 不如閣下先在本港打下基礎,
再籌備如何復僻帝制.
因為, 孫中山正一大亂黨.

回覆 #14 apology 的帖子

那些圖上面的文字又有甚麼獨特意思呢?
請問問你的好友hihi吧!
做一些我能夠做到的事...

回覆 #17 nana2000 的帖子

都睇唔到
既然大家理直氣壯, 何不公開所有"證據"呢?

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。