本區搜索:
Yahoo!字典

[JUPAS] 決戰JUPAS之「Dean」

引用:
原帖由 nana2000 於 2008-4-10 09:31 PM 發表
點解講到HKU BA咁地獄ge?? = o ='"

btw, 聽人講話HKU"教壞人", 係咪真ka??
nana是否說「Hall文化」?

某些Hall的確踩到好盡的。
08年info day,港大學生會一如以往,在Library前的大空地舉行討論,題目是
「社堂教育是否應予以保留?」
(大概吧,exact wording唔記得lu...)
引用:
原帖由 aa1234 於 2008-4-10 09:31 PM 發表
佢只肯入account or ac,
不過佢有應該考到3a 的...= ="..問題係ue 會唔會e..所以入唔到ac ga jei....
.ba 入左咪讀lor, 我可以揀philo 加eng 掛..xd
出路亦都唔錯
始終做商科, language 都幾重要
UE E了應該都仲入到Poly Acct的。
引用:
原帖由 aa1234 於 2008-4-10 09:33 PM 發表

cu 先係我呢d 純品乖學生入ga ma^^
對我lei 講, 除左cu 之外, 間間都教壞人..xddd

(以上純粹個人感覺, 勿插)
=0=
CU人的衣著的確很純品的,但其他就......
引用:
原帖由 STEVEGARY 於 2008-4-10 09:39 PM 發表

1. 語文差
2. 討厭acct
3. 讀運算味較重的不如讀數學類科目好過
那你怎麼選了Stat的?
引用:
原帖由 nana2000 於 2008-4-10 09:41 PM 發表
我淨係知HKU會教你做"上等人"lor.....
所以唔係為左個BA, 我一定唔讀HKU........= =""
HKU有些人都幾nice的,最主要可能是家庭背景問題。

漫長路 驟覺光陰退減
歡欣總短暫未再返
那個看透我夢想 是平淡

引用:
原帖由 Doraemon 於 2008-4-10 09:45 PM 發表

nana是否說「Hall文化」?

某些Hall的確踩到好盡的。
07年info day,港大學生會一如以往,在Library前的大空地舉行討論,題目是
「社堂教育是否應予以保留?」
(大概吧,exact wording唔記得lu...) ...
是08info day ^^
我聽左一陣, 覺得佢地似做show 多過discussion,
之後就走左去食野..xd

回覆 #21 seelvee 的帖子

最想入係哲學,
不過e+排頭位ge好似係BU hist. + hum. + ?? (唔記得左)
做一些我能夠做到的事...

引用:
原帖由 nana2000 於 2008-4-10 09:47 PM 發表
最想入係哲學,
不過e+排頭位ge好似係BU hist. + hum. + ?? (唔記得左)
yeah~^^
philo~
唔記得寫tim, 如果考得差, 我重有philo 同cog sci 揀^^
我好鍾意philo....
不過驚如果咁讀法會好易short short 地..xd
所以唔諗住咁第1年咁讀.....

回覆 #23 aa1234 的帖子

e.......第幾日ar? 我聽唔到wo.....

引用:
原帖由 nana2000 於 10.4.2008 09:47 PM 發表
最想入係哲學,
@@"""都是BU的???...

哲學=~="自從被某位哲學博士的伯父哦了很多年後
我就很怕這一科._.
(雖然曾經喜歡過xDD)
從哪裡來 就回哪裡去.

引用:
原帖由 nana2000 於 2008-4-10 09:49 PM 發表
e.......第幾日ar? 我聽唔到wo.....
好似係第1日

引用:
原帖由 aa1234 於 2008-4-10 09:47 PM 發表

是08info day ^^
我聽左一陣, 覺得佢地似做show 多過discussion,
之後就走左去食野..xd
Oh...我這糟透了的記憶......
嗯,我都是聽左一陣(不過那一段都幾狠的,把社堂教育批得體無完膚),然後潛入圖書館進行印務工作去了。
引用:
原帖由 nana2000 於 2008-4-10 09:47 PM 發表
最想入係哲學,
+ education,無記錯的話。
漫長路 驟覺光陰退減
歡欣總短暫未再返
那個看透我夢想 是平淡

引用:
原帖由 seelvee 於 2008-4-10 09:50 PM 發表

@@"""都是BU的???...

哲學=~="自從被某位哲學博士的伯父哦了很多年後
我就很怕這一科._.
(雖然曾經喜歡過xDD)
唔係~ 仲有一個係J002

引用:
原帖由 Doraemon 於 10.4.2008 09:51 PM 發表

嗯,我都是聽左一陣(不過那一段都幾狠的,把社堂教育批得體無完膚),然後潛入圖書館進行印務工作去了。

nana,,education...
100%match,,xDDDDDDDDDD
從哪裡來 就回哪裡去.

引用:
原帖由 Doraemon 於 2008-4-10 09:51 PM 發表

你咁好記性ge...........orz
係ar, 係eng edu

中六人揮手xD

引用:
原帖由 Doraemon 於 2008-4-10 09:51 PM 發表

不過好肯定o既係hku d 女仔靚好多..xdddd
at least 佢地好明顯有安排過放邊d人係邊d位....
特別係拉人睇hall o個d..xdddd

引用:
原帖由 seelvee 於 2008-4-10 09:53 PM 發表

nana,,education...
100%match,,xDDDDDDDDDD
why?

引用:
原帖由 aa1234 於 2008-4-10 09:54 PM 發表

不過好肯定o既係hku d 女仔靚好多..xdddd
at least 佢地好明顯有安排過放邊d人係邊d位....
特別係拉人睇hall o個d..xdddd
我果日直接叫我fd帶我去佢間房睇罷了=.=
就咁去佢果層都識左成班人=0=""

呢種文化幾唔錯=)
不過.. 我諗我大概都NO OFFER.. ha

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。