本區搜索:
Yahoo!字典

[JUPAS] 決戰JUPAS之「Dean」

Kevin掉埋入水入Sci

應該6901都會係band A度出現xD

引用:
原帖由 kiwakwok 於 2008-4-10 09:56 PM 發表

6901.....始終唔gur 佢咁combine 法...
所以如無必要都唔揀..xd

引用:
原帖由 nana2000 於 10.4.2008 09:55 PM 發表

why?
感覺像xDD""

HKU hall..只去了SJC,,
有點迷上了的感覺
不過不適合我xD
從哪裡來 就回哪裡去.

回覆 #39 aa1234 的帖子

唔gur佢個combination?

引用:
原帖由 aa1234 於 2008-4-10 09:49 PM 發表

yeah~^^
philo~
唔記得寫tim, 如果考得差, 我重有philo 同cog sci 揀^^
我好鍾意philo....
不過驚如果咁讀法會好易short short 地..xd
所以唔諗住咁第1年咁讀.....
不過小心好多野背......

Corn Science,是多元究極混合體,不過Computer那邊都幾重的,可要當心。
引用:
原帖由 kiwakwok 於 2008-4-10 09:56 PM 發表

6901,可能會搭D CU/UST的pure science?
漫長路 驟覺光陰退減
歡欣總短暫未再返
那個看透我夢想 是平淡

回覆 #38 kiwakwok 的帖子

Kevin 想讀邊科
Cogito, ergo sum

耳中常聞逆耳之言,心中常有拂心之事,纔是進德修行的砥石。
若言言悅耳,事事快心,便把此生埋在鴆毒中矣。
<<菜根譚>>

回覆 #43 treebear 的帖子

(I)
6901 諗緊既combination (Earth Science <<我的最愛)
1) Major Earth Science + Minor Global Climatic Change
2) Major Earth Science + Major Physics

(II)
CUHK GRM

(III)
覺得有可能會係CU BIOCHEM

引用:
原帖由 Doraemon 於 2008-4-10 10:00 PM 發表

不過小心好多野背......

Corn Science,是多元究極混合體,不過Computer那邊都幾重的,可要當心。

6901,可能會搭D CU/UST的pure science?
cog sci 其實係呢個世界o既大趨勢
我睇好呢科可能之後會炒到soc sci 之上,
可能將會係hku 最出名o既program 之一

不過重點係hku 肯唔肯俾資源落去, 如果唔肯就即刻冇野講lu~..xd

回覆 #44 kiwakwok 的帖子

CUHK GRM 好似幾好咁..
應該幾好玩的.. @@

引用:
原帖由 kiwakwok 於 2008-4-10 10:03 PM 發表
(I)
6901 諗緊既combination (Earth Science  
cu grm 係我之前o既重點之一
不過去完個info day 之後就nearly give up 左..
因為佢其實要修好多geog野
同埋佢玩 o個d field trip 唔岩我玩..xdd

回覆 #46 小翔 的帖子

係呀, 個flexibility很高xD

回覆 #48 kiwakwok 的帖子

可憐我仲煩緊我揀既野係咪太高..= =""
而家諗諗下可能會自爆.. XD

引用:
原帖由 aa1234 於 10.4.2008 10:04 PM 發表

cog sci 其實係呢個世界o既大趨勢
我睇好呢科可能之後會炒到soc sci 之上,
可能將會係hku 最出名o既program 之一

不過重點係hku 肯唔肯俾資源落去, 如果唔肯就即刻冇野講lu~..xd
認知科學??@@"""...
從哪裡來 就回哪裡去.

回覆 #47 aa1234 的帖子

Kevin倒是熱愛geog, 爆愛Physical Geog,
所以揀Earth Science xD

回覆 #49 小翔 的帖子

你揀左....?

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。