本區搜索:
Yahoo!字典

LCCI ~

LCCI ~

唔知有無人記得我之前開ge post 呢 haha

話咁快就到6月~

心情很緊張 ~~
準備都算充足 ...

雖然只係lv1 ..但都不能掉以輕心

唔知有無人都係6月考呢?收到准考證未呢?
仲有可唔可以講下之前考左d咩ar 4月果d

引用:
原帖由 sty31142 於 2008-5-22 10:58 PM 發表
請問你地個LCC&I係邊到讀架?
工聯會有得幫人報

有人話6月係最易

堅唔堅

引用:
原帖由 341824600 於 2008-5-23 06:27 PM 發表
lv1好似仲易過ce ga
YS
CE =LV2 GA MA~

LV1 =F.4 左右

引用:
原帖由 R.G 於 2008-5-24 07:26 PM 發表

有得幫人報??
定還是要讀完先有得幫人報??
唔駛..

就咁報is ok,but e+唔知la...6月考....

一係年尾

引用:
原帖由 simon1223hk 於 2008-5-26 12:56 AM 發表
講真....LCCI就算係Lv 2都係淺過CE勁多 - - 係多D syl...不過D題目絕大部分都係勁表面...唔似得CE咁無啦啦2個大topic mix埋一齊中間又夾D深野陰人野 - -

要distinction...我諗你expect你CE拎到C的話都唔會係難事
UM...

在近年lcc 有改變..

題目都變左5 選4

要求理解ge野多左

引用:
原帖由 sally2002hk01 於 2008-5-26 09:34 AM 發表
MY FD話LCCI既lv1好低b=_=
所以佢打算直接考lv 2*其實得5得架?
summer有d開course話返13堂就可以考LCCI證書又係咪得架?
我想SUMMER報會計LCCI Course,但我對會計全無認識*
我係理科生*讀amaths的"
但我唔知 ...

13堂學哂1+2ge野?
好難ga wor

引用:
原帖由 鬼皇 於 2008-5-26 10:04 PM 發表
你係唔係 6月2號考...我6月2號 考   驚驚
NO

16 ...知唔知之前果季考咩

引用:
原帖由 bullcrap 於 2008-5-26 10:13 PM 發表

我想問考Level1同2分別要幾$$?
lv1 3百幾

引用:
原帖由 bullcrap 於 2008-5-26 11:14 PM 發表

lv2呢?

我想自修level 1同level2, 應該用咩書? 用LCCI賣個本定frank wood?
frank wood

LCC pastpaer 肯做is ok

引用:
原帖由 bullcrap 於 2008-5-27 11:42 PM 發表

唔係得11月咋咩?

我想問最遲要幾時報?
正常黎講~無記錯

hk得3月 6月 11月 lv1

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。