本區搜索:
Yahoo!字典

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 242

1. 334

47 (19.42%)

2. 舊制

176 (72.73%)

3. 平等

19 (7.85%)

[問題] 334 定係舊制 著數??

334 定係舊制 著數??

在 2012 年, 舊制考AL 就會同 334 考大學入學試 同年爭入大學..

咁究竟舊制著數D,定334著數D??

政府話會整多D學位,因為根本唔同制度 唔洗爭

引用:
原帖由 paullam1993 於 2008-9-15 10:08 PM 發表
政府話會整多D學位,因為根本唔同制度 唔洗爭
政府係話會整多D學位,但已被證實是假的..
邊到有咁多地方呢?? 想都想到啦!

引用:
原帖由 十蚊飯 於 2008-9-19 10:58 PM 發表

政府系有講過話舊制同334分開條隊排入u
舊制有萬幾
334都有萬幾

政府同u自然有佢地既辦法嫁啦
你考好d..咪吾洗成日諗學位多與少啦

引用:
原帖由 yha 於 2008-9-20 06:21 PM 發表

政府系有講過話舊制同334分開條隊排入u
舊制有萬幾
334都有萬幾

政府同u自然有佢地既辦法嫁啦
你考好d..咪吾洗成日諗學位多與少啦
萬幾就當然少啦,,
現在每年收2萬到啦,
果年收萬幾,咪即係少左囉..

"政府同u自然有佢地既辦法嫁啦"
政府不嬲都係後知後覺架la
到時政府又話點點點,總之就係識得say sorry..
到時d U呢,又話無同政府傾過

樓上..
吾洗咁激動

咁呢d我地都理吾到

咁你去抗議啦

引用:
原帖由 yha 於 2008-9-22 05:57 PM 發表
樓上..
吾洗咁激動

咁呢d我地都理吾到

咁你去抗議啦

哈哈, 一個人去抗議 ,破晒紀錄

梗係舊制la

我諗舊制易d
話哂讀al咁辛苦

我覺得舊制好d,,考多個試"記d野都多D,,甘考上大學米冇甘辛苦

你話一次定生死好,定係分兩次好呢?
我覺得一考就要考個難過ceo既試,有d慘。

引用:
請問閣下如何證實?願聞其詳
(難道中大的五間新書院, 港大的百周年校園, 科大的李兆基校園全都只是一場騙局?)
引用:
原帖由 十蚊飯 於 2008-9-21 22:19 發表
萬幾就當然少啦,,
現在每年收2萬到啦,
果年收萬幾,咪即係少左囉..

"政府同u自然有佢地既辦法嫁啦"
政府不嬲都係後知後覺架la
到時政府又話點點點,總之就係識得say sorry..
到時d U呢,又話無同政府傾過
剛剛根據 UGC ge Statistics計過數來
Full-time UGC funded 的 UG  課程, 07/08 intake = 15527
絕不達二萬之數

而各大院校的擴建工程也進行得如火如荼
課程結構也不斷為334 改變, 作出準備

Cogito, ergo sum

耳中常聞逆耳之言,心中常有拂心之事,纔是進德修行的砥石。
若言言悅耳,事事快心,便把此生埋在鴆毒中矣。
<<菜根譚>>

of course 334 la, one public exam only

引用:
原帖由 treebear 於 2008-10-2 08:45 AM 發表

請問閣下如何證實?願聞其詳
(難道中大的五間新書院, 港大的百周年校園, 科大的李兆基校園全都只是一場騙局?)

剛剛根據 UGC ge Statistics計過數來
Full-time UGC funded 的 UG  課程, 07/08 int ...
明白
好詳細

我覺得都係差唔多....各有好各有壞
舊好>>考2次public...有2次大假放
           save 學費d
           冇咁辛苦
新好>>大學放既假仲長= =especially中大
           一次public壓力細d

好好壞壞  見於未來

最近訪問的版塊
重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。