本區搜索:
Yahoo!字典

6793 BBA(IS)/BEng(CS) 2010-2011 JUPAS Guide

引用:
原帖由 alvin_1015 於 2010-7-3 12:18 AM 發表
我擺左6793 DD BBC CE 26 係唔係好穩陣??

另外,我唔知programming讀唔讀得掂. 我以前讀過cit,讀過C language, 以前有興趣讀但讀得唔係幾好,project高分但係written exam 唔係幾理想,我有d驚會讀唔上... 如果 ...
的確,你成績高過上年的25th percentile,入到的機會很大。

有關programming方面,
因為yr1時sem1會先讀CS的foundation programming course (C++)
而這個course本身是假設學生未曾接觸過programming (的確不是每個freshmen都讀過programming),
讓所有入讀的學生都了解programming structure先。

你既然讀過CIT,而且有讀C language,對C++應該好快上手,
甚至可以說,比其他沒讀過programming的有優勢,所以不用擔心

只要讀完compulsory course,呢科的electives可以選either Business course / IS course / CS course,
有不少同學用呢d electives來minor business subject, e.g. finance, marketing, accounting, etc,到時你再選擇不遲~

細聲: 看來師兄們出這個介紹帖已經順利把ADMISSION推高了... orz

引用:
原帖由 aliveline 於 2010-7-3 06:51 AM 發表
細聲: 看來師兄們出這個介紹帖已經順利把ADMISSION推高了... orz
aliveline, 你不用太擔心,以你的成績應該很有機會入到6793
入到來認識下我們這班師兄師姊啦!

回覆 #34 aliveline 的帖子

以前都有jupas guide啦,冇咁誇張下話

有冇誇張就唔知, 但升admission grade就必然

回覆 #37 無花果 的帖子

何解呢??

引用:
原帖由 tiphip 於 2010-7-18 12:26 PM 發表
何解呢??
拎好GRADE既人多左, 呢科收生人數愈黎愈少

終於放Juaps,有冇入左6793的?係到揮下手啊

揮手~
我都入到咁應該前面所有問入唔入到既朋友都將會係同學啦 XD
大家好

nice to meet you~
pm me your msn/facebook!

回覆 #43 vo6 的帖子

haha~ vo6好積極ar

我又揮手先

上面幾位
可以講下你地成績嘛?
我係11年AL生

引用:
原帖由 dicky126 於 2010-7-29 09:53 PM 發表
上面幾位
可以講下你地成績嘛?
我係11年AL生
本帖隱藏的內容需要回覆才可以瀏覽

HI EVERYBODY~~有冇fb group 咖我地>>~~

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。